. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -
 
AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Süt Neden Kaymak Tutar ¿

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ηίġнтмάяе

јонη кяαмзя
јонη кяαмзя
ηίġнтмάяе

Erkek
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 08/12/08 Mesaj Sayısı : 467 Yer : DenizLi

Süt Neden Kaymak Tutar ¿ Vide
MesajKonu: Süt Neden Kaymak Tutar ¿ Süt Neden Kaymak Tutar ¿ Icon_minitimePtsi Ara. 08, 2008 9:48 pm

İnek sütünün yüzde 87'si sudur. Geri kalanı yağ, protein ve laktoz adı
verilen süt şekeri olup, bileşiminde ayrıca kalsiyum, fosfor gibi
mineraller ve pek çok vitamin bulunur.

Sütün içindekiler değişik fiziksel durumlarda bulunurlar. Yağ, sütün
içinde emülsiyon halindedir. Bir süt damlasına mikroskopla bakıldığında
yüzeye çıkan küçük kabarcıklar halinde yağ tanecikleri görülür. Laktoz
ve proteinler ise eriyik halindedirler.

Sütte üç tür protein bulunur. Bunlardan 'kazein' süte beyaz rengini
verir. Diğer ikisi yani 'albümin' ve 'globülin' kaynamış sütteki
kaymağı oluşturan ana maddelerdir. Sıcakla birlikte yoğunlaşırlar,
pıhtılaşırlar.

Kaynamış sütün yüzeyinde oluşan tabaka, sütün yüzeyindeki suyun hızla
buharlaşması sonucu, proteinlerin, kalsiyumun ve yüzeye gelen yağ
taneciklerinin burada birleşmeleri ve gittikçe yoğunlaşmaları ile
oluşur. Bu tabakada suyun oranı yüzde 29'a düşmüş yağ oranı ise yüzde
67,5'e çıkmıştır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Süt Neden Kaymak Tutar ¿

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
. . . MiToKondRi ! :: Kültür ve Sanat Dünyası :: Genel Kültür -