. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -

AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Elektrik işçisiydi rap starı oldu (Hürriyet)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Elektrik işçisiydi rap starı oldu (Hürriyet) Vide
MesajKonu: Elektrik işçisiydi rap starı oldu (Hürriyet) Elektrik işçisiydi rap starı oldu (Hürriyet) Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 5:54 pm

Elektrik işçisiydi rap starı oldu (Hürriyet) 1212077358ceza15sa3

İki sene öncesine kadar elektrik işçisiydim. Ameleydim açıkçası! Para kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilirim diyen rap yıldızı Ceza, gerekirse eski işine dönebileceğini, ancak yine de insanın sevdiği...

Hürriyet: Yeni albüm ne zaman çıkacak?
Ceza: Normalde aralık ayında çıkaracaktık. Ama bir rahatsızlık geçirdim. Çok fazla konser vermekten dolayı ses tellerimde bir problem oldu. Tedavim bitmek üzere. Albümü de şubat ayı gibi çıkarmayı planlıyoruz.

Hürriyet: Ses tellerindeki rahatsızlık bundan sonra şarkı söylemeni olumsuz etkileyecek mi?
Ceza: Doktorun dediğine göre; sahnede kimse beni tutamayacakmış! Eskisinden de iyi olacakmışım.

Hürriyet: Rap söyleyen birinin ses telleri, rock ya da pop söyleyen birine göre daha mı kolay yıpranır?
Ceza: E tabii! Bizim bir şarkımızın sözlerinin toplamı, bir popçunun tüm konserindeki şarkı sözlerinin toplamına eşit neredeyse! O yüzden yorucu oluyor. Bir de yalnızca söylemekle kalmıyorsun. İşin içinde duygu ve enerji de var. Tüm bunları insanlara yansıtmanız gerekiyor.

Hürriyet: Bundan önce yaptığımız röportajın üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş. Bu süre içinde Cezaya olan ilgi daha da arttı gördüğüm kadarıyla...
Ceza: Her şey yavaş yavaş gelişti. Medya sayesinde değil, tamamen halkın içinde tanınıp, sevildim. Popülerliğin o klasik yönünden korkuyorum aslında. İnsanların beni sadece bir obje olarak görmelerini istemiyorum. Ama şu da bir gerçek ki; ne kadar çok insan sizi dinlerse, o kadar popüler oluyorsunuz. Rap dinlemeyen insanlar bile; Ceza dinliyorum diyor artık.

"AİLEM MÜZİK UĞRUNA İŞİMİ BIRAKACAĞIMA İNANMADI "

Hürriyet: Rap söyleyen ya da söylemek isteyen birçok insanın da yolunu açmış oldun.
Ceza: Elbette. Rape burun kıvıran müzik firmaları şimdi rap söyleyen insanlar arıyor. Yine de rap, Türkiyede olması gereken yerde değil! Benim hayallerim çok daha büyük.

Hürriyet: Nedir hayallerin?
Ceza: Yaptığım işi dünyanın dinlemesini istiyorum! Ne dediğini anlamasalar da nasıl Eminem dinleyen insanlar varsa, Türkçe rap neden dünyada dinlenmesin? Yurtdışı konserlerimde yabancılar; Hayatımda ilk defa Türkçe bilmediğim için pişman oldum diyorlar. Bunu insanlara hissettirebilmek çok güzel.

Hürriyet: Her fırsatta popüler olmaktan korktuğunu söylüyorsun. Ama ne kadar çok insana ulaşırsan o kadar popüler olacaksın. Nereye kadar kendini popülerlikten koruyabilirsin ki?
Ceza: Bir kere kimseyi karıştırmadığım için yaptığım iş, popülerliğin bir parçası değil! Ama promosyon çalışmaları vs. gibi şeylere ben karışmam. O, müzik şirketinin görevi. Ben tamamen underground kalmak istiyorum diyorsan, hiç albüm yapmaman lazım. Müziğimizin karşılığında 1 YTL bile almamamız gerekir. Aynen Neyzen Tevfik gibi yaşamamız gerekir ama imkansız bir şey bu! Ben hem sevdiğim işi yapıyorum, hem de sevdiğim işten para kazanarak yaşamımı sürdürüyorum. İki sene öncesine kadar elektrik işçisiydim. Ameleydim açıkçası! Para kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Gerekirse yine o işi yaparım ama insanın sevdiği işten hayatını kazanması başka bir şey. Dolayısıyla çok ince bir çizgide ilerlemeniz şart.

Hürriyet: Elektrik işçiliğinden, rap yıldızlığına... Nasıl cesaret ettin?
Ceza: Çocukluğumdan beri bir istisnaydım ben! Bana doğru gelen şeyler, çoğu insana yanlış gelirdi. Yanlış kararlar verdiğim de oldu ama bana göre yaptığım şeyler doğruydu. Dünyayı dolaşmak, insanlarla fikir alışverişinde bulunmak istiyordum. Müziğim sayesinde bu oldu. Bunların olacağına zaten inanıyordum ama insanlar işimi bırakıp, müzikle yaşamımı sürdürebileceğime inanmadı. Ailem de dahil! Çünkü tam da o günlerde belediyede kadrolu olmuştum. Ancak yapı itibariyle karar verdim mi uygularım. Çok sıkıntı çektim o dönemlerde. Maddi anlamda hiçbir şey kazanamadım ama son bir senedir rahatım Allaha şükür!

Pınar Yılmazerler
Hürriyet Gazetesi Kasım 2005

Elektrik işçisiydi rap starı oldu (Hürriyet)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası