. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -

AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Vide
MesajKonu: Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Icon_minitimeCuma Ara. 19, 2008 4:27 pm

Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Ulaswhop1_buyuk

Ara noktaların dayanılmaz çekiciliği!

Hip hop dünyasında kendini bilir olmak önemli erdemlerden biri sayılır. İzmir'de doğup, müzik kariyerini İstanbul'da yukarı taşıyan Ulaş da nereden geldiğini ve nerede durduğunu bilen, adımlarını sağlam atmaya çalışan yetenekli MC'lerden biri. Ütopya EP adlı albümü ile camianın gelip geçici isimlerinden biri olmadığını kanıtladı, "H.a.r.f A.r.a.s.ı N.o.k.t.a.l.a.r" adlı albümü ile yere kazık çakacağından da adındaki noktalar kadar emin!

İzmir'den İstanbul'a kadar uzanan bir hikayen var. Kısaca bu hikayeyi anlatır mısın?

U.L.A.Ş.: Hayatımın neredeyse tamamını İzmir'de ya da daha spesifik olmak gerekirse Karşıyaka'da geçirdim ben. Orasının benim için anlamı, anıları, bende bıraktıkları, ölene kadar benimle kalacak iyi ve kötü hatıraları belki de bu günkü müzikal açıdan da beni ve şarkılarımı fazlasıyla şekillendiren faktörlerin başında geliyordur. İzmir'den keyfi ve/veya çok da planlı olarak ayrılmadım. Üniversite sınavına girdim, İstanbul'da bir üniversiteyi kazandım ve haliyle İstanbul'a yerleştim. Ama İstanbul'u da çok seviyorum. Burası gerçekten Dünya'da eşi benzeri olmayan bambaşka bir diyar ve malesef burada yaşadıkça şunu fark ettim ki, buraya 10 yıl önce yerleşmiş olsaydım şuan müzikal açıdan çok daha ilerde olacakmışım. Bunun 2 nedeni var; Birisi her ne olursa olsun burası müzik sektörünün kalbi&beyni ve bir 2.si ise, İzmir'de ki miskin çevremden uzak kalabilecekmişim. Yani İzmir'de biz çok ürettik çevremde ki insanlarla, bende onlara uyup oldukça fazla ürettim ama malesef sadece laf ürettik, iş değil.

Bu güne kadar ki çalışmalarından bahseder misin?

U.L.A.Ş.: Bugüne kadar, grup olarak çalışıyorken, yani 96 yılından 2000 yılının başlarına kadar olan süreç içerisinde; Sosyete Partide / Kara Zindan / Vazgeç Çocuk / Demoralizasyon / Ben de Varım gibi hep track biçiminde çalışmalarımız oldu ve malesef bunlar çok seyrek, dönemsel olarak gerçekleşti. 2000 yılında grubum Hücre 35½ resmen dağıldı. Yani zaten iki kişiydik, resmen solo çalışmaya karar verdik ve ben ilk solo çalışmam olan ''Senin Değerlerin...'' adlı e.p. mi piyasaya sundum. 2000 ile 2003 yılları hayatımın en zor ve acı yıllarıydı. Umarım öyle olarak da kalırlar. Daha sonra bir kaç yakın dostun da telkinleri ile yeniden kalemi kağıdı elime aldım ve mikrofonun karşısına geçip ilk olarak ''Ütopya EP'' yi kaydettim. Hemen ardından Rapozof ile ''Seri Şair" adlı bir düetimiz oldu, onun da ardından Sansar ve yine Rapozof ile çok eğlenceli bir proje olan "3ün1i"ne hayat verdik.

Rap müziği ile tanışman nasıl oldu?

U.L.A.Ş.: Çok yalın ve net bir cevap vereceğim. Cartel ile oldu. Ben 14-15 yaşlarımdaydım onları duyduğumda henüz, hiçbir müzikal kimliğim yada beklentim yoktu. Adamların işleri çok içten geldi, inanılmaz ısındım. Tam, "rap nedir?" derken elime sıska bir Afro-Amerikalının albümü geçti. Dün gibi hatırlıyorum, albümün adı ''Doggy Style'' o afro-Amerikalının adı ise ''Snoop Doggy Dogg'' idi. "Serial Killa", "Wazz My Name?" gibi birçok şarkıyı çok beğenmiştim. İnanılmaz geldi bu müzik ve ben yavaş yavaş ısınırken işte tam o dönemde vurucu darbe geldi. Yanımda çok para olduğu bir gündü ve birşeyler almak istiyordum. Girdim müzik markete ''Rap albümler nerede?'' dedim. Tabi o zaman böyle rap, r&b için ayrılmış ayrı reyonlar yoktu. Çoğu rap ne desen Amerikanın yeni dış işleri bakanı sanacak kadar uzaktı mevzuya, adam bana o raflar arasında 3-4 albüm çıkardı. ''Hepsi bu kadar yiğenim'' dedi. Hepsini dikkatlice gözlerimle inceledim ve duvara yaslanmış bir adamın kahverengi tonlarındaki kapağı korkunç ilgimi çekti. Albümün adını görünce de (Me Against The World), ben bu albümü almalıyım dedim ve alıp eve gittim. Teybe yerleştirdim kaseti, ''play'' tuşuna bastığım an, işte rap yapmaya başladığım andır. Ne o albümü ne o adamı hiç unutmadım, unutmam da mümkün olmayacak. ''Dear Mama'' şarkısını kabinleri kulaklık gibi omzuma koyarak tam 7 saat aralıksız dinlediğimi hatırlıyorum! O adam işte 2pac Shakur'du. Sonra ''All Eyez On Me'' double albümü geldi ki, ben o dakikadan sonra bilincimi yitirdim ve hala rap yapıyorum! Kısacası rap'i Cartel ile tanıdım, ama rap'e 2pac ile aşık oldum, rap'e 2pac ile başladım...

Sir G ismine ne oldu da artık U.L.A.Ş'ı kullanıyorsun?

U.L.A.Ş.: Sirr G. çocukça bir hevesti. Ben rap'in tam DEATH ROW dönemine denk geldim. Yani Gangsta Rap'in altın çağı. Çocuk aklı ile bir gaz Sirr G. koyduk adımızı öylede kaldı. Ama sonra büyüdük ve gerek dünya görüşüm, gerek beklentilerim, gerek rap'e bakış açım, gerekse insanların benden beklentileri değişti. ULAŞ benim adım, müziğim de bilinecekse, altında adımla atılmış imza olsun istedim. Aslında bu riskli bir karardı. Hücre döneminde beni iyi kötü tanıyanların hepsini yok etmiş ve sıfırdan başlıyormuş gibi oluyordum. Bana ''Ütopya E.P.'' den sonra ''genç mc-genç yetenek'' diyen de olduAra Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Smile Eğlenceli yanı da yok değil aslında. Yani sebebi artık mahallem ile sınırlı kalmak istememem.

Rapbiznezz etiketi altında bandrol ne zaman gelecek? Kafanda oluşan bir albüm var mı?

U.L.A.Ş.: Kafamda oluşan albüm olmaz mı ya? Hem de ne albüm! Bir kere hiç de alışılmış sound'lar, alışılmış sözler olmayacak albümümde, aslında bu konuda korkunç sürprizlerim var. Ama kimsenin beklediğine pişman olmayacağı üstüne ciddi ciddi bahse girmeye de hazırım. Bu konuda da çok açıklama yapmak istemiyorum ama U.L.A.Ş.'ın bandrollü albümünü önden çıkardığı underground albümlere bakarak kafalarında şekillendirenler var ise, o kalıp bendeki şekle çok dar gelecek onu söyleyebilirim sadece.

Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Ulaswhop3_buyuk

Underground albümlerinin senin için önemi ne? Biraz bu çalışmaların hakkında bilgi verebilir misin?

U.L.A.Ş.: Onlar çok önemlidir. Onlar senin referansın, sevenlerinin koz-kart'larıdır onlar. Ama her şeyden önemlisi onlar herhangi bir maddi ya da manevi kaygı gütmeden yarattığın sen'dir! Yani underground albüm olmadan bandrollü olarak rap albüm çıkarmak hiç mantıklı değil aslında. Yani önceden bir adını duyur, bir kimliğini göster, buradayım de. Bunu zamanında çok iyi yapan Rap ve Rock müzisyenleri oldu. Şu anki başarılarının bir kısmına da bunlara borçlular zaten.

Stilin biraz slow, sesin de pek yumuşak. İnsanı dinlerken rahatlatıyor.

U.L.A.Ş.: Aslında o şarkısına göre değişiyor. Mesela bu dediğin Ütopya EP'de tam öyleydi ama "3ün1i"nde biraz daha sertleşti yada slow'luktan arındı. Bana beat ne hissettirirse onu yazıyorum. Ama genelde sesim ve tarzımla ilgili olumlu yorumlar alıyorum ve bu da beni çok mutlu ediyor.

Artık İstanbul'da mı yaşıyorsun? Rap hayatına buradan mı devam edeceksin?

U.L.A.Ş.: Daha önce de söyledim bu şehre üniversite için geldim ve çok sevdim. Artık ekstra bir şey olmazsa İstanbul'da yaşayacağım evet. Hem rap hem diğer tüm hayatıma İstanbul'da devam edeceğim. Ta ki artık emekli olma zamanım gelene kadar. Sonra bir kıyı beldesine yerleşip balık tutmak ve pembe dizileri kaçırmadan izlemek istiyorum Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Smile Ha bir de şuan zamansızlıktan ötürü oynayamadığım PC ve PS2 ve PS3 oyunlarını oynamak...

İzmir'le ortak projeler düşünüyor musun?

U.L.A.Ş.: İzmir benim ilk göz ağrım, hayatımın büyük bölümünün başkenti, yani elbette olacaktır ilerleyen zamanlarda. Şu an somut birşey yok ama olacaktır emin ol ki...

ULAŞ kimleri dinler, bize kimleri önerir?

U.L.A.Ş.: Ulaş şu aralar zamansızlıktan çok fazla birşey dinleyemez ama Akon'u takip ediyorum, adamın sesi çok hoşuma gidiyor ve Türk sanat müziğine kesinlikle bayılıyorum. Fasıl filan olursa hiç kaçırmam, Onun dışında başta Paganini olmak üzere klasik müzik dinlemekten çok hoşlanıyorum, hatta zaman zaman klasik müzik motiflerini kendi şarkılarımda da kullanıyorum. D12 tayfasını çok seviyorum. Adamlar müzik yaparken eğlenmeyi çok iyi biliyorlar. Bu arada pharell'i ve kayne west'i de korkunç başarılı buluyorum. Rapi basitleşmekten kurtaran adamlar bunlar.

Türkçe rap'te ki yükseliş ve yeni çıkan albümler hakkında ki görüşlerin neler?

U.L.A.Ş.: Dünya her geçen gün daha da globalleşiyor. Türkçe rap'deki yükseliş de dünyadaki ile paralel ilerliyor yani. Bu genelde her sektörde de böyle. Rap'in yükselişi devam da edecek çünkü bunu hakeden ve kendini yenileyebilen bir müzik, ah bir de kendini çok şey bilir zannedenler tatlı çenelerini kapalı tutabilse...!!! Yeni çıkan albümlere gelince, git gide kalite artıyor, bunu rahatlıkla hepimiz gözlemleyebiliyoruz. Bu fazlası ile memnun edici. Artık çıkan 5 Türkçe Rap albüm'den 4'ü başarılı denecek kadar özellik sahibi. Ben o açıdan da çok umutluyum yani.

İlerleyen dönemlerde hayata geçirmek istediğin projeler neler?

U.L.A.Ş.: İlk olarak Ütopya EP'den "Bul Dengeni" adlı şarkıya klip çekiyorum, hemen ardından eylül gibi çıkacak olan "Rapbizznezz Compilation" albümüne hazırladığım şarkı ve düet şarkılar var ve bu esnada da yeni 12-13 şarkılık U.L.A.Ş. albümü olan '' H.A.R.F. A.R.A.S.I. N.O.K.T.A.L.A.R.'' var sırada ki, bu albüm için çok iddialı olduğumu söylüyorum şimdiden, gerek beat gerekse vokaller açısından. Albümde terslik olmazsa sürpriz düetler de olacak. Şimdiden o arkadaşlara verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Bu arada da albüm çıkmadan ara ara 1-2 şarkı vereceğim kendi websitem'den ve hiphoplife.net'ten.

Eklemek istediğin bir şey var mı?

U.L.A.Ş.: Websitem www.ulasweb.com açıldı; beni buradan takip edebilirsiniz ve yeni albüme kadar sabredin diyorum, gerçekten beklediğinize fazlasıyla değecek. Tekrar teşekkürler ve son olarak '' H.A.R.F. A.R.A.S.I. N.O.K.T.A.L.A.R. '' albümünde görüşmek üzere diyorum. Bu işe gönül vermiş herkese gönülden selamlar. Sizlerle aynı yolun yolcusu olmaktan onur duyuyorum, 7'sinden 70'ine kadar...

Bahadır Çevik
Whop Sayı:13

Mp3: U.L.A.Ş - Toprak Elverişli

Full Album: U.L.A.Ş. - Ütopya E.p.

Full Album: Rapozof & U.L.A.Ş. & Sansar - 3ün1i

Online: www.ulasweb.com

Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop) Ulasnew_buyuk

Yasal Uyarı!
Hiphoplife.net Kuralları!

Ara Noktaların Dayanılmaz Çekiciliği! (Whop)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası