. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -

AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Bora! UnderStation'da!

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Bora! UnderStation'da! Vide
MesajKonu: Bora! UnderStation'da! Bora! UnderStation'da! Icon_minitimePtsi Ara. 22, 2008 6:30 pm

Bora! UnderStation'da! Bora_buyuk

Herkesin yakından tanıdığı Bora eski adıyla Mista Brown geçtiğimiz günlerde UnderStation. Nette ilk radyo yayını gerçekleştirdi. İlk yayınının ardından Bora ile gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşiyi sizlere sunuyoruz.

İlk önce söyleşimizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz Bora. Şimdiden belirleyelim ki bu söyleşide müziğin veya 81 ile ilgili hiçbir soru sormayacağız. Sorular tamamen Understation.net de yeni başlayan programın "81 Gezileri" ile ilgili olacak. İlk önce basit bir soru: bu Dj'lik olayı nasıl ve neden başladı?

İlk Dj'lik deneyimlerim için 1998'e dönmemiz lazım. Mahallemde yarı Türk yarı İngiliz bir arkadaşım vardı, ismi Dj A.T.'idi. Benim müziğe her zaman bir ilgim vardı ama A.T. sayesinde ilgim iyice kızışmıştı. Aynı senede ilk turntable ve plaklarımı aldım. Çok dandik bir setup'ım vardı, turntable scratch e bile uygun değildi. Mixerim ise hem ışık hem ses mixeriydi. Komedi yani& Ama A.T. sayesinde mix/BPM/şarkı seçimi olayını öğrendim ve okulda partilerde çalmaya başladım. İyi bir isim yaptım kendime ama her şey 2001-2002 senesinde rap ile tanışınca bitti. Kendimi tamamen rap'e verdim ki gecen pazartesiye kadar.

Understation.net olayı ise Fatih abi sayesinde oldu diyebilirim. 81'in Avcılar konserinde tanıştığım Fatih abi ile sıcak bir diyalogumuz oluştu (kendisi bir GS'li olmasına rağmen) ve Understation için küçük bir röportaj yaptık. Daha sonra ise program yapmam için teklifte bulundu ve hemen evet dedim. İki şartım vardı ama: 1. İstediğim müziği çalabilecektim ve 2. 45 dakikalık programda istek almayacaktım. Kabul etti ve 3 gün içinde reklamı yayınladık, programdan 1 saat önce de winamp'ı kullanmayı öğrendim. İnsanlar ilk programım olmasına rağmen hiç amatörce olmadığını söylediler ama bu tabii ki yıllardır yaptığım ve müziğe ilk başladığım neden olan Dj'lik sayesindendir.

45 dakika olmasına rağmen ilk setinde bayağı tepki aldın. Niye böyle oldu sence?

İlk önce şunu belirtmem lazım: bu programın ilk reklamı çok iyi yapılmadı ama bu understation'ın suçu değildi. Programın ismi vardı (81 Gezileri) ama içerik ile ilgili bir şey anlatmadığımız için ters tepkiler oldu çünkü programın sadece yarısında rap çalıyorum. Şimdiden belirteyim, "81 Gezileri"nde çok az rap çalınacak ve değişik müziklerle tanıştıracağım sizi. Benim mentalitem şu: Şimdi, bir gün içinde 24 saat vardır. Her saatte 60 dakika vardır. Bu haftada 10080 dakika eder (tüh 81'i 1 dakika ile kaçırdık!). Ben haftada sizden 45 dakikanızı alıyorum. Bu 45 dakikanın 10 dakikası zaten benim car car susmayan ağzıma gidiyor. Geriye kalan 35 dakikada ise en fazla 10 parça falan çalabilirim. Bu 10 parçanın 5'i zaten rap olacak. Geriye kalan 5 i ise jazz'dan tutun indie rock a kadar gider& Mesela ilk programa gelen tepkileri normal karşılıyorum (sonuçta Understation.net gibi bir yerde Arctic Monkeys çalıyorum) ama insanların programı daha fazla dinledikçe alışacak ve anlayacaklarını düşünüyorum.

Bu program ile hedefin ne?

Hedefim "kült" bir program yaratmak. Haftada zaten 45 dakikalık yayın istedim ve değişik müzikten yanı sıra programda eğlenceli bir hava yaratmak istiyorum. Mesela her hafta "haftanın sorusu" ve "haftanın kelimesi" var. Soruları doğru bilen kişilere mix-cd yapıp Hollanda'dan yolluyorum. Haftanın kelimelerini toplayıp en güzel cümle çıkartan kişiye de Sahtiyan'ın güneş gözlüğünü hediye edeceğim (daha ikna edemedim kendisini ama yapacak). Mesela ilk programımda Etiyopya'dan jazz çaldım. Bir daha nerede nasıl duyacaksınız bu müziği?! Artı Creedence Clearwater gibi 70li yılların en önemli rock gruplarından bir eser çaldım. Bunlar müzik bilgileriniz için artıdır, "niye rock çalıyorsun lan" denilecek şeyler değildir. Zaten gidip herkesin bildiği Metallica'nın "Fade to Black"ini çalacak halim yok. Ve çaldığım jazz'da o kadar abstract değil, gayet dinlenebilecek bir seviyede. Beğenmeyebilirsiniz, o zamanda kapatırsınız ve 45 dakika Sopranos izlersiniz. Dizi bittimi programda bitmiş olacaktır zaten.

Son eklemek istediğin?

Her Pazartesi 22:00-22:45 arası hepinizi understation.net e bekliyorum, gelin müzik ufkunuz açılsın& Hem MC'ler hem producerlar için yararlı bir program olduğunu düşünüyorum. Not alın bir yere, unutmayın! Program için öneriniz varsa bana mistabora@gmail.com veya myspace.com/bora81 den ulaşabilirsiniz.

Bora! UnderStation'da!

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası