. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -

AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Sır (Aktüel)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Sır (Aktüel) Vide
MesajKonu: Sır (Aktüel) Sır (Aktüel) Icon_minitimePtsi Ara. 22, 2008 6:36 pm

Sır (Aktüel) Sirrop_buyuk

Sır, 2004 yılında İzmir'de kurulan bir rap grubu. Grup üyeleri Birce Yörükgil (19) ve Pelin Tabaklı'dan (19) oluşuyor.Şimdi İzmir'e bağlanıyor ve sözü onlara bırakıyoruz...

Memleketimizde rap müzikle uğraşan kız olarak bir tek Ayben var.Bu sayının gittikçe arttığını söyleyebilir miyiz?

Pelin: Tabii ki. Diğerleri göz önünde olmadığı için bilinmiyorlar. Şu an en çok bilinen bayan Ayben aramızda. Bu inkar edilemez. İzmir'den ''Eral'' ve ''Rapizm Çağla'' var bayan arkadaşlarımız. Birlikte ortak çalışmalarımız oldu; olmaya da devam edecek. Bunun haricinde birçok ismin olduğunu söyleyebiliriz.

İzmir'deki rap ortamı hakkında neler söyleyeceksiniz?

Birce: Rap ortamı oldukça aktif. İlişkiler de dostluk üzerine kurulu. Bu yüzden şanslıyız. 2004'ten beri konserlere çıkıyoruz İzmir'de. Yaklaşık 20 defa sahne deneyimimiz oldu. Ooze, Dungeon, Kemancı, Le Meyhane, Bios sahne aldığımız mekanlardan bazıları... Rap müzik yapan kişilere karşı ülkemizde hep bir önyargı vardır. Biz bunun sıkıntılarını İzmir'de çekiyoruz. Hala bizim için ''serseri'' gibi yakıştırmalar yapanlar var. Bunuysa ancak rapçilerle dayanışma içinde olarak aşabiliriz. İzmir'de bu saygı ortamını da yaratmış durumdayız.

Etkilendiğiniz, sevdiğiniz yabancı MC'ler hangileri?

Birce: Başta Tupac tabii ki, hiç tartışmasız. B Real (Cypress Hill),Ludacris,Dmx,Snoop Dogg öncelikli dinlediklerimizden. Bayanlardan da Missy Elliot, Trina, Lil'Kim, Gangsta Boo ve Mary J. Blige'in isimlerini verebiliriz.

Biraz da sizleri tanıyalım. Okuyor musunuz, çalışıyor musunuz?

Birce: Hem çalışıyorum hem de konservatuarın tiyatro bölümüne hazırlanıyorum. Rap müzikle tiyatroyu harmanlayabileceğim planlar yapıyorum. Zamanla göreceğiz hep beraber.

Pelin: Üniversite öğrencisiyim. Manisa'da okuduğum için okul dönemlerinde pek aktif olamıyoruz. Rap müzik haricinde derslerden vakit kalmadığı için pek bir şey yapamıyorum.

Röportaj: Edip Ozan Üçok

Mp3 : Sır feat. Eral & İmren & Aycha - Dişi Direniş
Full Album : Sır - Aramızda Kalsın

Sır (Aktüel)

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası