|
Konu: Tes -iş'ten "usulsüzlük" iddialarına yanıt Salı Ara. 23, 2008 5:05 pm |
|
|
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun 250 milyon YTL zarara uğratmakla suçlandığı Tes-İş'ten iddialara yanıt geldi. Yapılan harcamaların toplam tutarının 250 milyon YTL'yi tutmazken, sendikanın 250 milyon YTL zarara uğratıldığı iddiasının "komik ve kasıtlı" olduğu ifade edilerek, iddialara konu olan Akay Hastanesi, Mersin Oteli, Enerji Otel, Didim ve Akçay tesisleri için yapılan tüm harcamaların usulüne ve ilgili mevzuatlara uygun olduğu belirtildi.
Tes-İş Yönetim Kurulu, kendilerine Demokratik Değişim Grubu adı veren 17 şube başkanının Akay Hastanesi'nin alımı, Mersin Oteli ve Balıkesir Akçay Tesisi'nde usülsüzlükler yapıldığı ve Tes-İş'in 250 milyon YTL zarara uğratıldığı şeklindeki iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Türk-İş Genel Başkanı Kumlu'nun, yapılacak genel kurulla oluşacak yeni yönetime, teşkilatın iradesinin tam olarak yansıyabilmesi için şube başkanları ile tek tek defalarca görüştüğünün ve onların eğilimleri doğrultusunda bir liste hazırlamak için çalıştığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Gelinen noktada tek liste ile genel kurula gitmenin mümkün olamadığı anlaşılmıştır. Bir grup şube başkanımız, yönetim kurulunun oluşumunda genel kurul iradesinin hiçe sayılmasını da beraberinde getirecek isteklerinin gerçekleştirilmesi için talepte bulunmuş, bu taleplerinin gerçekleşmeyeceğini anlamaları üzerine de "ya isteklerimizi yaparsınız, ya da' ile başlayan ve tehdit içeren cümleler kurmaya başlamışlardır. Kumlu'nun ya da sendikanın mal varlığı ile ilgili hayali usulsüzlüklerin konu edildiği bu "ya da...'lı yaklaşımlar şantaj boyutuna vardığında ise Genel Başkanımız Kumlu, böyle bir yaklaşıma prim vermeyeceğini bildirmiştir."
-"İDDİALAR 'ÇAMUR AT İZİ KALSIN' YAKLAŞIMININ ÜRÜNÜ"
Söz konusu iddiaların "çamur at, izi kalsın" yaklaşımının bir ürünü olduğu ve Tes-İş'in yıpratılmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, "İddiaları yönelten şube başkanları en az 15 yılı aşkın bir süredir Tes-İş bünyesinde sendikacılık yapmaktadır ve Tes-İş'te her ne yapıldıysa kendilerinin Başkanlar Kurulu Toplantıları ve Genel Kurullar vasıtasıyla onayı bulunmaktadır. TES-İŞ son genel kurulunu Aralık 2006 tarihinde yapmıştır ve bu genel kurulda yönetim kurulu faaliyetleri, konu ettikleri Akay Hastanesi ile Didim ve Akçay tesislerine yapılan harcamalar da dahil, tüm şube başkanlarının onayı ile aklanmıştır. Ayrıca TES-İŞ hesapları yeminli mali müşavirlerin denetimindedir" denildi.
Açıklamada, İddialara konu olan Akay Hastanesi, Mersin Oteli, Enerji Otel, Didim ve Akçay tesisleri için yapılan tüm harcamaların usulüne ve ilgili mevzuatlara uygun olarak yapıldığı vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi:
"Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettiğimiz okulların ve Mehmetçik Vakfı'na yaptığımız bağışın bile 'usulsüzlük' olarak gündeme getirilmesi, iddialardaki kötü niyetin ifadesidir. Yapılan harcamaların toplam tutarı 250 milyon YTL'yi tutmazken, sendikamızın 250 milyon YTL zarara uğratıldığı iddiası da komik ve kasıtlıdır.
Tes-İş'in hesapları açıktır. Devletin ilgili her kurumu, mali müşavirlerin denetiminde olan sendikamızda istediği incelemeyi yapabilir. İddia sahiplerini iddialarını ispata davet ediyor, Tes-İş'in maddi ve manevi varlığına ilişkin hakaretleri nedeniyle kendilerini dava edeceğimizi bildiriyoruz." |
|