. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -

AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Fakire gıda paketi yerine alışveriş kuponu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Fakire gıda paketi yerine alışveriş kuponu Vide
MesajKonu: Fakire gıda paketi yerine alışveriş kuponu Fakire gıda paketi yerine alışveriş kuponu Icon_minitimeSalı Ara. 23, 2008 5:07 pm

Burdur'un Ağlasun ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) muhtaç ailelerle gıda paketi ve kırtasiye yardımı yerine alışveriş kuponu veriyor. Daha önce verilen yardım paketlerini alan ihtiyaç sahipleri, başlatılan gıda ve eğitim kuponu uygulaması ile istedikleri alışverişi yapma imkânı buldu.

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Kaymakam Oğuzhan Bulut, daha önce yapılan yardımların vatandaşın ihtiyacına uygunluğu noktasında bazı sıkıntılar yaşanabildiğini, yine nakit olarak verilen paraların gıda için harcanmayabildiğini, ancak kupon çeki vererek bu sorunu çözdüklerini ifade etti. Maksatlarının hem vatandaşın gıda ihtiyacını karşılamak, hem de istenilen gıdayı alabilmesini sağlamak olduğunun altını çizen Kaymakam Bulut, "Bu amaca ulaşabilmek için gıda kuponu uygulamasına geçtik. Gıda kuponlarımız ilçemizin bütün marketlerinde geçerlidir." dedi. Bulut, başlatılan gıda ve eğitim kuponu uygulaması ile alışverişlerin ilçeden yapılarak esnafın da kazanmasını sağladıklarını söyledi. Bulut, kriz ortamında bu paranın dışarı değil ilçede kalmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Eğitim ve gıda yardım kuponlarının esnafın kendilerine fatura etmesi ile ödendiğini de kaydeden kaymakam Bulut, "Dolayısıyla belirtilen kalemler haricinde her hangi bir mal fatura edilmişse biz bunları ödemiyoruz. Zaten böyle bir şeye bu güne kadar rastlanmadı. Eğitim kuponunun geçerli olması için vatandaşın eğitimle ilgili alış veriş yapmak zorunda. Gıda kuponunda da sadece gıda almak zorunda." uyarısında bulundu.

Fakire gıda paketi yerine alışveriş kuponu

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası