. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
. . . MiToKondRi !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

. . . MiToKondRi !

- Ortam Enerjik - Forum Enerjik - Biz Enerjik -

AnasayfaAnasayfa  portalportal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

"Henüz her şey bitmiş değil"

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

"Henüz her şey bitmiş değil" Vide
MesajKonu: "Henüz her şey bitmiş değil" "Henüz her şey bitmiş değil" Icon_minitimePtsi Ocak 19, 2009 10:38 pm

Serdar Kurtuluş, BJK TV'ye yaptığı açıklamada ligin ikinci yarısını değerlendirdi. Kurtuluş, sakatlığının geçtiğini, kondisyon eksikliği bulunduğunu ve bunu gidermeye çalıştığını söyledi.

Serdar Kurtuluş, BJK TV Yayın Koordinatörü Erdem Ulus'a konuştu.

Çok uzun bir sakatlık dönemi geçirdin. Bu sakatlığın da çok speküle edildi. Daha sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladın ve Mustafa Denizli son maçlarda sana forma vermeye başladı. Eski Serdar Kurtuluş'u görmeye başladık maçlarda. Sen kendini nasıl hissediyorsun?

Tabii ki eski formuma geri dönmek için gereken mücadeleyi, gereken çalışmaları her zaman sürdürüyorum. Geçen sene oldukça uzun süren bir sakatlık yaşadım. Bunun da sebebi her zaman aynı yerden sakatlığın nüksetmesiydi. Nüksettikçe de beni daha çok geri attı. Sonuçta sakatlık 5,5 ayımı aldı. Daha sonra bu sezona iyi bir kamp dönemi geçirmek için başladım. İyi de başladım. Ertuğrul Hoca bana şans verdi. Ligin başında bir iki maç oynadım, sonra şans yakaladım. Daha sonra en son oynanan Kayseri maçından sonra formamdan uzak kaldım. Yediğimiz golde de benim büyük bir hatam vardı. Ben bunu kabul ediyorum. Gerçekten o golden sonra kaç gün gözüme uyku girmedi. Gerçekten büyük bir hata yapmıştım ve ligde ilk mağlubiyetimizi almıştık. Neticesinde 6-7 hafta formamdan uzak kaldım. Son oynadığımız iki Türkiye Kupası maçında hocam bana yeniden şans verdi. Ben de gereken mücadeleyi yaptım. Biraz maç kondisyonu eksiğim var, bunu kapatmaya çalışıyorum. Böyle devam ederse eski formumu inşallah yeniden geri kazanacağım.

Werder Bremen maçındaki performansın nasıldı? Mustafa Denizli, senin performansınla ilgili seninle görüş alış verişinde bulunuyor mu? Denizli'nin senden istedikleri neler?

İlk yarı birkaç hata dışında iyi bir futbol ortaya koyduğumu düşünüyorum. Dediğim gibi maç kondisyonu eksiğim var, bunu tamamlamaya çalışıyorum. Biraz yoruldum, hocam da beni kenara aldı. Hocam umarım ki benden memnundur. Ben de onun istediklerini yapmaya çalışıyorum.

Beşiktaş'ın ilk yarıda istenilen performansı veremediğini iddia edenler var. Bu yorumlara katılıyor musun?

Bence son haftalarda derbi maçlarda kaybettiğimiz puanlar vardı. Eğer o maçlarda kazanabilseydik ligin zirvesine çıkacaktık. Tabii ki zorlandığımız maçlar oldu, fakat bunlardan puan almak için sahaya çıkmıştık biz. Puan kayıplarımız da genelde derbi maçlarda oldu. Bunun nedeni de iki maçta da 10 kişi kalmamızdı. Ben buna bağlıyorum, çünkü 10 kişi kalmadan önce takımımız gayet iyi mücadele ediyordu ve deplasmanda da olsa puan alabilirdik diye düşünüyorum. Ama henüz her şey bitmiş değil. Altı puanlık bir fark var. Lig uzun bir maraton. Gereken puanları toplayıp, ikinci yarıyı kayıpsız atlatmak istiyoruz. Her zamanki gibi hedefimiz şampiyonluktur.

Sezona Ertuğrul Sağlam'la başlandı. Daha sonra değişiklik oldu, Mustafa Denizli geldi. Tabii ki hocalar arasında farklar var, sistemler arasında farklar var. Geçişten geçişe bir zorluk yaşanıyor mu?

Ertuğrul Hocanın zamanında takım 4'lü bir savunma oynuyordu. Mustafa Hoca gelince 3'lü bir savunma, 5'li bir orta saha, 3'lü bir forvet gibi oynamaya başladık. Zaman zaman oyun içinde sistem değişebiliyor. 3'lü savunma oynarken bazen 5'li savunmaya geçebiliyorsun. Atağa çıktığında kanatlardan destek verebiliyorsun. Buradaki en önemli görevi kanatlar üstleniyor. Hem ofans yönünden, hem defans yönünden oldukça dinamik olması lazım. Yani her futbolcu gibi sistemin başında ilk başlarda zorluk çektik ama şu an hiçbir zorluk kalmadı. Gayet güzel gidiyor.

Ligin ikinci yarısı için neler söyleyebilirsin? Önemli maçların çoğu BJK İnönü Stadı'nda oynanacak. Ligin ikinci yarısında bu maçların İnönü Stadı'nda oynanacak olması sizler için bir avantaj mı? Bunu aranızda nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabii ki bu büyük bir avantaj. Eğer diğer maçlarda puan kaybı yaşamazsak ve içerdeki derbi maçlardan puan kazanırsak ligi üst sırada bitiririz diye düşünüyorum. Bu bizim için bir avantaj diye düşünüyorum. Ama her maça aynı ciddiyetle, aynı konsantreyle çıkarsak, her maçtan üç puanla ayrılırsak bunu kolayca başarabiliriz diye düşünüyorum.

"Henüz her şey bitmiş değil"

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası