|
Konu: "Blok kralı olmak istiyorum" Salı Ocak 20, 2009 8:52 pm |
|
|
Beko Basketbol Ligi takımlarından Casa TED Ankara Kolejliler forması giyen Erek Jay Hansen, "Ligin blok kralı olmak istiyorum" derken, "Bu kategoride en büyük rakibimi, Aliağa Petkim forması giyen Fatih Solak olarak görüyorum." dedi!
Son 3 sezondur başkent ekibinin kadrosunda yer alan ve özellikle yaptığı bloklarla taraftarlarının büyük beğenisini kazanan Hansen, bu sezon da blok krallığı yarışında iddialı olduğunu belirterek, ''Bu kategoride en büyük rakibimi, Aliağa Petkim forması giyen Fatih Solak olarak görüyorum. Fatih'i geride bırakarak, blok kralı olmak istiyorum'' diye konuştu.
Basketbol kariyerine 7 yaşında Texas'taki yerel bir spor okulunda başladığını belirten Hansen, şöyle devam etti: ''ABD Üniversite Ligi'nde (NCAA) Big Ten Konferansı'nda en iyi savunma takımına seçildim. 2 sezon önce de Türkiye'de blok kralı oldum. Bu sezonki en büyük hedefim ise ligdeki en iyi savunma oyuncularından biri olmak ve blok krallığında zirveye oturmak.''
Casa TED Ankara Kolejliler'in genç oyunculardan kurulu bir takım olduğunu kaydeden Hansen, ''Takımımızda gelecek vaat eden oyuncular var. Alper Özcan, çok yetenekli ve genç bir oyuncu. Eminim ki, gelecekte çok iyi bir oyun kurucu olacak. Caner Erdeniz ve Polat Kaya antrenmanlardan sonra da salonda kalarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu da onların ne kadar azimli sporcular olduklarını ortaya koyuyor. Ancak Polat Kaya'nın talihsiz sakatlığı hepimizi üzdü. En yakın zamanda yeniden aramıza döneceğini ve yeniden eski performansını kazanacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.
Türkiye'de basketbolun her geçen gün daha da kaliteli olduğunu ve kulüplerin basketbola büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Hansen, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Geçen sezon bir süreliğine forma giydiğim İspanya'da, basketbol adına iyi ve başarılı bir dönem geçirdim. Ancak benim için hoş olmayan olaylar meydana geldi. Türkiye'ye, hatta Casa TED Ankara Kolejliler'e yeniden döndüğüm için çok mutluyum. Takımımız bu sezon pek iyi bir başlangıç yapamadı. Ancak daha önceki sezon Hasan Özmeriç yönetiminde üst sıralarda yer alabilen bu takım, yeniden hak ettiği yere gelecektir. Bu konuda hepimiz kendimize güveniyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz.'' |
|